Startside

De er mange forskjellige reiseskildringer på nett, men veldig mange av den er fokusert på alle de flotte tingene man kan oppleve, istedenfor å være litt realistiske. For selv på ferier kan man oppleve tette do, lange køer, skrikende unger og hotellrom med utsikt til husveggen istedenfor stranden.

Jeg har lyst til å dele litt av mine opplevelser på mine reiser på nettsiden min buøy. Så håper jeg etter hvert at flere vil få lyst til å dele sine opplever på reise, det gode og det mindre gode. Men selv om man skal fortelle om det dårligere så gjelder det å ikke henge ut enkelt individer eller reiseselskap. Jeg tror nemlig at folk i utgangspunktet gjør sitt beste, men at det innimellom kan gå litt galt. Dette er selvsagt skikkelig ille for den som rammes, men det kan skje alle og behøver ikke å si noe om hva som skjer til vanlig.

Trenger man å pøse ut litt eder og galle om enkeltpersoner eller reiseselskaper så er det nok av sider som åpner for dette.

De beste stedene å besøke

Så hva er de beste stedene å besøke? Det er til stadighet noen som skal fortelle oss hva som er de beste stedene å besøke. Enten det er strender i Thailand, eller markeder i Dubai, det er noen som mener noe om det hele.

Personlig så mener jeg at man må tenke over hva man selv ønsker å oppleve. Er du glad i å ligge på stranden så er det jo helt topp å besøke en strand i Thailand. er man mer glad i å spille pengespill på et casino så bør man legge turen til Monaco, Las Vegas eller lignende. Så det gjelder å lese reisebeskrivelser og reiseanbefalinger med en klype salt. Tenk på hva du vil oppleve, ikke hva alle andre anbefaler.

Økonomi!

Snakker man om reiser så må man også snakke om økonomi. For det koster å reise og jo lengre man skal være borte, jo dyrere er det. Så skal man reise langt, slik som til Thailand, Japan eller Kina så bør man legge inn at man skal være der i to uker eller mer. Hvis ikke så kaster man bort en dag eller to i reising hver vei og det blir lite tid igjen til å oppleve noe.

Så i mange tilfeller kan det lønne seg å legge inn kortere turer, med kortere reiseavstand. Man kan oppleve mye likevel og det er ofte bedre for lommeboken. Det kommer nemlig helt ann på hva du legger i opplevelsen og ikke minst, hvor mye du forbereder deg. Har du besøkt Paris en gang så er det likevel mange spennende skatter som du ikke har oppdaget enda. Så et kart over Paris og en god planlegging vil kunne gjøre turen svært minneverdig. Eller man kan legge opp til en tur i Øst-Europa, et sted som er relativt ukjent for mange nordmenn. Nordmenn har tradisjonelt sett hatt fokus på strand og sol, eller storbyferier i Paris, London eller lignende steder. Så en tur til Øst-Europa kan være et eventyr for en nordmann.